Groene energie van, voor en door ons zelf

Dat is de missie van de EigenWijkse Energie Coöperatie. Met eigen bronnen, eigen mensen en eigen geld. Zodat de winst in onze eigen gemeenschap blijft en Wijk bij Duurstede stukje bij beetje steeds duurzamer wordt.  Vind je dit ook een mooi streven en wil je mee doen? Dat kan: stap over!

STAP OVER voor 100% duurzame energie

Zonnepark Mariënhoeve

Zonnepark MariënhoeveNa een lange voorbereiding is Zonnepark  Mariënhoeve  van start. Het blijkt dat er op de judohal en de nieuwe multifunctionele hal in totaal 1890 panelen geplaatst kunnen worden. In de zomer van 2016 was de haalbaarheidsstudie gereed.

Op 17 november 2016 is de intentieovereenkomst met gemeente en stichting Wijksport getekend om ook daadwerkelijk aan de gang te gaan. In 2017 is besloten om het project in 2 delen uit te voeren: de 480 panelen op de Judohal zijn allemaal gereserveerd en zullen voor de zomer van 2018 geplaatst worden.

Zonnepark Mariënhoeve is een zogenaamd postcoderoosproject. Dat is een vrij ingewikkelde regeling die de Rijksoverheid bedacht heeft om het zelf opwekken van duurzame energie te bevorderen. Zo kan je toch profiteren van zonne-energie ook al heb je zelf geen geschikt dak. 

Over de voordelen van deze regeling lees je hier meer >>>

Lokale Laadkracht

EWEC en electrische auto'sVanaf 13 april 2018 kan je rijden op EigenWijkse Zon! Met het project Lokale Laadkracht gaat de EigenWijkse Energie Coöperatie in de komende paar jaar 50 laadpunten plaatsen voor elektrische auto's in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. De stroom voor de laadpalen is afkomstig van onze eigen zonne-energie projecten. Als die niet voldoende stroom leveren maken we gebruik van de stroom van een van de andere coöperaties waarmee we samenwerken in om, voorheen Duurzame Energie Unie. Dus je hebt altijd stroom. Iedereen kan EigenWijkse Zon tanken bij onze laadpalen.

Binnenkort willen we het voor leden van de EigenWijkse Energie Coöperatie mogelijk maken om met korting te laden met een eigen EWEC-pas.

Lees verder voor de actuele tarieven >>>

Volkswatt

VolkswattZonnestroom is voortaan ook bereikbaar voor huurders. Samen met Wocozon en de EigenWijkse Energie Coöperatie zorgt Viveste ervoor dat elk huishouden toegang heeft tot duurzame stroom. Woningstichting Viveste, Wocozon en de EigenWijkse Energie Coöperatie hebben de handen ineen geslagen.

Deze samenwerking maakt het mogelijk om alle daken van huurders van Viveste in de gemeente Wijk bij Duurstede te voorzien van zonnepanelen. Hiermee kunnen de huurders voortaan een flink percentage van hun stroom door de zon laten opwekken. Wocozon gaat zonnepanelen plaatsen op eengezinswoningen met een eigen dak. De bewoners van flatwoningen zonder eigen dak kunnen profiteren van collectieve zonnepanelen op de flats.

Het financiële voordeel voor de huurders is in beide gevallen ongeveer even groot, minstens € 50 per jaar bij 9 panelen. In totaal kunnen er zo’n 20.000 panelen op de Volksbelang-daken.

Bent u als huurder geïnteresseerd? lees verder of geef u direct op >>>.