Isolatieaanbod in Wijk bij Duurstede

Isolatieaanbod voor woningeigenaren in Wijk bij Duurstede

De gemeente Wijk bij Duurstede maakt het per 1 september 2024 makkelijker voor inwoners om te isoleren. Woningeigenaren met lagere inkomens en/of een lagere woningwaarde kunnen met korting isolatiemaatregelen uit laten voeren als zij aan de voorwaarden voldoen. Alle andere woningeigenaren kunnen voor 29 euro een isolatie-advies voor hun woning laten opstellen waarna ze offertes op maat aangeboden krijgen.  

Dit isolatieaanbod is een belangrijke stap naar een lagere energierekening en een aardgasvrij Wijk bij Duurstede. In 2050 wil Nederland helemaal zijn overgestapt van het gebruik van aardgas naar een duurzame warmtebron. Daarom helpt de gemeente inwoners en bedrijven om de overstap te maken van aardgas naar duurzame en comfortabele alternatieven. 

Twee groepen woningeigenaren krijgen hulp bij isolatiemaatregelen en maken kans op subsidie:

  • Huiseigenaren die de energietoeslag hebben ontvangen in 2022 of 2023 krijgen een gratis energieadvies, 4000 euro korting en complete ontzorging bij het uitvoeren van de isolatie;
  • Huiseigenaren met een inkomen boven de 120 procent van het sociaal minimum krijgen 750 euro subsidie en ontzorging bij het uitvoeren en advies over financiering van de isolatie.

De woning moet aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een woningwaarde onder de 400.000 euro (peildatum 1 januari 2022), een vastgesteld energielabel D, E, F, G of twee bouwdelen van de woning die nog geïsoleerd moesten worden op 1 januari 2023.

Brief in september 2024

Inwoners uit deze doelgroepen ontvangen in september een brief met meer informatie. Woningeigenaren die niet aan de voorwaarden voldoen maar wel willen isoleren, betalen slechts 29 euro voor isolatie-advies. Ook ontvangen zij offertes en hulp om financiering te regelen. 

Wilt u op de hoogte blijven van dit isolatie-aanbod? Meld u aan via ons online formulier. U ontvangt van ons per e-mail bericht wanneer de actie van start gaat. 

‘Winst uit je woning’

Deze gemeentelijke subsidieregeling wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Isolatie Programma van het Rijk. De voorwaarden en looptijd (tot 31 december 2026) zijn door het Rijk bepaald. De uitvoering van deze regeling wordt voor 13 gemeenten georganiseerd door ‘Winst uit je Woning’. Dat doen zij in opdracht van het Energie Dienstencentrum (EDC). Hierin werken 23 Utrechtse gemeenten samen met de provincie Utrecht aan de warmtetransitie.

Vragen aan een lokale energiecoach?

Wilt u voorafgaand aan deze actie eens praten met een van onze coaches over deze actie en waar u rekening mee moet houden? bel of mail dan naar Martine Snapper-Schielein, Coördinator Energieloket voor het aanvragen van een energiegesprek.

T: 06 19327425 M: coordinatorenergieloket@ewec.nl