Groener vind je nergens!

schermafbeelding-2015-10-28-om-14-29-29.png28-10-2015 00:16 28-10-2015 00:16

De Nederlandse energiebedrijven produceren meer kolenstroom dan vorig jaar. Dit blijkt uit de gisteren gepubliceerde stroomranking van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WNF en WISE. Van de energiereuzen scoren Nuon en Essent een dikke onvoldoende. Er zijn maar drie energiebedrijven die een tien behalen: DE Unie, Pure Energie en Qurrent. 

DE Unie is de coöperatie waar wij als EigenWijkse Energie Cooperatie begin 2015 mee zijn gaan samenwerken en lid van geworden zijn. Omdat de leden bij een coöperatie de baas zijn is de EigenWijkse Energie Coöperatie dus ook de baas van DE Unie. Samen met de andere leden (allemaal lokale energie coöperaties) bepalen we het beleid, de werkwijze en de tarieven. Sinds kort produceren we met de Stroomfabriek ook zelf groene stroom, genoeg voor circa 35 huishoudens. Lees het persbericht.

Wordt ook klant bij de EigenWijkse Energie Coöperatie en help zo mee aan een sterkere lokale economie, meer onafhankelijkheid van de grote energiereuzen en bovendien een schoner milieu!

« Terug