Vliegende start Stroomfabriek

ab14-ewec251014-33.jpg16-11-2014 01:06 16-11-2014 01:06

Na een jaar voorbereiding ging op zaterdag 25 oktober de verkoop los van de 500 panelen op de Bosscherwaarden: de Stroomfabriek. Het was een interessant, inspirerend en vlot programma. Wil Kosterman, in functie als loco-burgemeester, deed de aftrap. Vervolgens liet Reinier van den Berg, weerman bij RTL4, zien hoe het klimaat de laatste tientallen jaren aan het veranderen is doordat de mens steeds meer CO2 de lucht inblaast door de verbranding van steenkool, olie en aardgas. Reinier deed een dringend beroep op het publiek om in actie te komen, bijvoorbeeld door energie te besparen of zelf duurzame energie op te wekken.

 Daarna vertelde Saskia van Dockum, directeur/rentmeester van het Utrechts Landschap, waarom de Stroomfabriek op hun warme steun mag rekenen. Henk Muis, de voorzitter van de EigenWijkse Energie Coöperatie, legde het project Stroomfabriek uit waarna Hans Marchal, wethouder, een aanmoediging cheque overhandigde en namens de gemeente Wijk bij Duurstede een drietal panelen bestelde.

Na het inhoudelijke programma konden de bijna 100 aanwezigen nog napraten met een hapje en een drankje van de Wereldwinkel en gelijk intekenen op een of meer panelen. Dat werd druk gebruik van gemaakt: in totaal werden bijna 300 panelen besteld: voorwaar een vliegende start! En nu, 3 weken later, resteren nog slechts 65 panelen. Inmiddels is ook subsidie aangevraagd in het kader van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+)

« Terug