Wijks bedrijf Van der Sijs krijgt de opdracht

avz-150320-0877-ewecvdsijs.jpg20-03-2015 01:26 20-03-2015 01:26

Stroomfabriek uit startblokken
Het eerste grote zonne-energieproject van de EigenWijkse Energie Coöperatie is uit de startblokken. Afgelopen week dinsdag 17 maart 2015 kwam de subsidiebeschikking binnen waarmee het project ook financieel rendabel is. Voorzitter Henk Muis: “We zaten al vanaf 3 november vorig jaar in spanning: komt het of komt het niet?” De subsidiepot was namelijk met 1.5 miljard euro overtekend en het al of niet krijgen van de broodnodige subsidie was daarmee een lot in de loterij.

Maar gelukkig kwam, na ruim 4 maanden wachten, uiteindelijk toch de beschikking van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dat het project Stroomfabriek 15 jaar lang exploitatiesubsidie krijgt. Groen licht dus voor de Stroomfabriek.
In oktober vorig jaar, na de succesvolle startbijeenkomst met onder meer Reinier van den Berg, de weerman, waren alle 505 panelen in korte tijd gereserveerd.
Alle lokale aanbieders van zonnepanelen was gevraagd om offerte te doen, naast een paar bedrijven van buiten de regio. Uiteindelijk hebben 3 bedrijven een aanbieding gedaan, waaronder 2 lokale. Het Wijkse bedrijf Van der Sijs Techniek en Automatisering BV had de beste aanbieding. Zij gaan de komende maanden de Stroomfabriek realiseren. Op vrijdag 20 maart 2015 om 14:00 uur heeft de officiële opdrachtverlening voor de Stroomfabriek plaatsgevonden. Na de ondertekening door penningmeester Joke van Nobelen, voorzitter Henk Muis en de directeur van Van der Sijs, John Lugthart, werd een korte rondleiding door het bedrijf gehouden waarbij ook de zonnepanelen op het eigen dak en de elektrische laadpalen bekeken werden.

« Terug