Energieloket genomineerd voor landelijke vrijwilligersprijs

Energieloket 1 ©Kuifje_1.jpg17-12-2018 16:03 17-12-2018 16:03

Het Energieloket dat wij vanuit de EigenWijkse Energie Coöperatie al sinds april 2018 bemensen is genomineerd voor de landelijke vrijwilligersprijs. Op de site lezen we: "Vrijwilligers van de EigenWijkse Energie Coöperatie geven sinds april 2018 op professionele wijze invulling aan de behoefte van inwoners aan een fysiek energieloket: onafhankelijk advies over energiebesparing, aardgasvrij wonen en duurzaam energie opwekken".
Het Energieloket is er voor alle inwoners van de gemeente (zo’n 24.000 inwoners). Het loket faciliteert dat inwoners weten waar te beginnen en zelf aan de slag kunnen gaan. Bewoners besteden gemiddeld drie kwartier tot een uur aan hun bezoek. Vele bezoekers delen hun ervaringen met buren, vrienden, familie en kennissen. Op deze manier ontstaat een olievlek die de energietransitie naar aardgasvrij en energieneutraal een enorme boost geeft. Dit is hard nodig; de transitie naar een aardgasvrije samenleving is immers de grootste opgave waar we voor staan sinds de wederopbouw!

Hart voor vrijwilligers
De vrijwilligers van het Energieloket voeren het werk uit met de grootst mogelijke vanzelfsprekendheid. Vanzelfsprekend is het uiteraard niet. Er is een aanzienlijke hoeveelheid aan technische kennis en communicatieve vaardigheden vereist om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De vrijwilligers blijven zich op eigen initiatief ontwikkelen via scholing/training en het benaderen van marktpartijen voor specifieke informatie. Via deze nominatie willen we onze waardering uitspreken voor deze vrijwilligers die zich een groot deel van de week belangeloos inzetten voor een maatschappelijke opgave. Zonder deze vrijwilligers zou het Energieloket er niet zijn en dat zou leiden tot een groot gemis bij alle bewoners. Je kan op ons stemmen: Stem op dit initiatief!

« Terug