Gemeente ondersteunt EWEC met professionaliseren

IMG_1624.jpeg21-12-2019 15:56 21-12-2019 15:56

Wethouder duurzaamheid Hans Marchal en voorzitter van EWEC Henk Muis tekenden vrijdag 20 december een subsidieovereenkomst voor de professionalisering van de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC). Dit gebeurde in de EigenWijkse Energie Winkel in het bijzijn van de vele vrijwilligers en het bestuur van EWEC. De gemeente ondersteunt EWEC in de periode 2019-2022 met professioneler worden. Op deze manier kan EWEC de langlopende investeringen in duurzame energieprojecten beter beheren. En zorgen dat iedere inwoner in de gemeente kan meedoen in de energietransitie. 

Minder administratie, meer nieuwe projecten
Veel tijd van de vrijwilligers gaat op aan administratie. Hierdoor is er minder tijd voor het opzetten van nieuwe projecten zoals zonnedaken. Met een professionele office manager, financieel medewerker en door te investeren in o.a. nieuwe beheersystemen, kan EWEC professionaliseren. Ook gaat EWEC meer doen aan marketing & communicatie. De EigenWijkse Energie Winkel aan de Steenstraat zorgt al voor veel zichtbaarheid en aanloop.
Wethouder Hans Marchal: “We willen onze kinderen en kleinkinderen een gezonde en duurzame toekomst geven en klimaatverandering tegengaan. Het Rijk legt een belangrijke rol neer bij gemeenten en in de regio. Dit kunnen wij niet alleen. Om stappen te zetten hebben we lokale initiatieven zoals EWEC hard nodig! Ik ben heel blij dat we EWEC met deze subsidie ondersteunen in professioneler worden. Dankzij enthousiaste vrijwilligers heeft EWEC al veel mooie projecten gerealiseerd!”
Voorzitter Henk Muis: “Dankzij deze subsidieovereenkomst kunnen we als EigenWijkse verder professionaliseren om samen met onze enthousiaste en betrokken vrijwilligers meer en  grotere projecten aan te pakken. En daarmee voldoende inkomsten te halen om over een paar jaar als professionele vrijwilligersorganisatie zelfstandig verder te kunnen. Verder bouwen aan een energieneutraal Wijk bij Duurstede. Met, van en voor de Wijkse gemeenschap. Want iedereen moet mee kunnen doen en mee kunnen profiteren van de grote omslag die we samen gaan maken!"

Energieke vrijwilligers gezocht!
De projecten en activiteiten van EWEC zijn mogelijk dankzij het enorme enthousiasme van de vrijwilligers en de kennis en ervaring die binnen EWEC zijn opgedaan. Het aantal vrijwilligers en energiecoaches groeit. Ook de duurzame energieprojecten en de activiteiten gericht op energiebesparing nemen toe. EWEC is altijd op zoek naar energieke vrijwilligers die mee willen helpen om Wijk duurzamer te maken. Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@ewec.nlof loop binnen bij de EnergieWinkel. 

 Benieuwd naar alle projecten en activiteiten van EWEC? Kijk op www.ewec.nl.

« Terug