Elektrisch rijden nóg duurzamer met de juiste energieleverancier

Laadpalen op het Wijkse Walplantsoen.680x510.jpg17-06-2021 12:34 17-06-2021 12:34

Dankzij de elektrische auto kunnen we duurzaam de weg op zonder de nadelige uitstoot van schadelijke stoffen en fijnstof. Onze laadpalen op straat leveren dan ook uitsluitend 100% groene energie. Maar hoe zit dat thuis? Wat nou als je je auto thuis oplaadt met grijze energie? Dan draag je bij iedere oplaadbeurt dus nog steeds bij aan het gebruik van fossiele brandstoffen en is jouw elektrische auto ineens niet zo duurzaam meer. Het om | nieuwe energie collectief, waar EigenWijkse Energie deel van uitmaakt, EVBox en Laadpunt Nederland gaan daarom een samenwerking aan om elektrisch rijden écht duurzaam te maken. Ook voor de thuisladers.

Persbericht - juni 2021

Samenwerking EVBox, Laadpunt Nederland & om | nieuwe energie

Elektrisch rijden nóg duurzamer met de juiste energieleverancier

Dankzij de elektrische auto kunnen we duurzaam de weg op zonder de nadelige uitstoot van schadelijke stoffen en fijnstof. Maar wat nou als je diezelfde auto oplaadt met grijze energie? Dan draag je bij iedere oplaadbeurt dus nog steeds bij aan het gebruik van fossiele brandstoffen en is jouw elektrische auto ineens niet zo duurzaam meer. Het om | nieuwe energie collectief, waar EigenWijkse Energie deel van uitmaakt, EVBox en Laadpunt Nederland gaan daarom een samenwerking aan om elektrisch rijden écht duurzaam te maken.

Elektrisch rijden is een stuk milieuvriendelijker dat rijden in een brandstofauto. Toch valt ook hier nog winst te behalen. Elektrische rijders die hun voertuig opladen met grijze stroom stoten namelijk 8 keer zoveel CO2 uit als de rijders die hun auto opladen met groene stroom. Om duurzaam te kunnen rijden, is het daarom van belang om te kiezen voor stroom van een duurzame energieleverancier.

Greenwashing
Dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. Veel consumenten denken namelijk groene stroom af te nemen, maar uit onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu blijkt dat twee derde van de Nederlandse energieleveranciers nog steeds aan greenwashing doet: grijze energie doorverkopen onder het label ‘groen.’ Meer dan de helft van de energieleveranciers scoort dan ook nog steeds een onvoldoende op het gebied van duurzame inkoop, levering en investering.

Het om | nieuwe energie collectief, EVBox en Laadpunt Nederland slaan de handen ineen om het gebruik van lokale, duurzame energie onder elektrische rijders te stimuleren. Het doel van de samenwerking is om het thuisladen onder elektrische rijders te stimuleren en om het gebruik van lokale, duurzame, coöperatieve energie door elektrische rijders te stimuleren. Door thuis op te laden met 100% groene energie, weet je namelijk zeker dat er altijd duurzaam gereden wordt. Via het om | nieuwe energie collectief kunnen klanten daarom nu een EVBox aanschaffen met 10% korting en die thuis laten installeren door Laadpunt Nederland. Andersom kunnen klanten van EVBox de korting direct claimen wanneer zij voor hun energie overstappen naar het collectief.

 

Noot voor de pers, niet voor publicatie

Voor persvragen of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met sarida van der Meer, directeur EigenWijkse Energie | om  via sarida@ewec.nl.

« Terug