Gezinnen en scholen in Wijk bij Duurstede doen gratis mee met Junior Energiecoach

een leuk en leerzaam spel-680x510.jpg21-01-2022 12:38 21-01-2022 12:38

Het Energieloket helpt inwoners, jong en oud, met gratis en onafhankelijk advies over energiebesparing. Dat doen we o.a. met warmtescans en energiebesparingsgesprekken én speciale projecten als Junior Energie Coach. Kinderen die op een speelse manier energie willen besparen kunnen zich nu aanmelden voor dit onwijs leuke spel. Doe mee met het hele gezin en maak er een gezamenlijke challenge van!

"Deuren dicht doen is hier de regel! Maar hebben er nu een leuk spelletje van!
Als iemand de deur niet dicht doet; roept een ander al; “varkentje rund!!”
Dan weten we al genoeg! Deur dicht doen!"
Team Gerdez

‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’
Dit zijn een paar van de vragen in het spel Junior Energiecoach. Gezinnen en scholen uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede kunnen zich nu gratis aanmelden.
Junior Energiecoach gaat 4 maart van start.

Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen en schoolklassen waar ze energie kunnen besparen. Aanmelden kan op www.juniorenergiecoach.nl.
Meedoen is gratis.

TV-held Varkentje Rund
TV-held Varkentje Rund gaat vijf weken lang als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis. Van lampenjacht tot stekkerexpeditie. Elke week deelt Junior Energiecoach een nieuw filmpje met een nieuwe challenge. In 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund.

Leerlingen De Windroos enthousiast over Junior Energiecoach
Leerlingen van groep 5/6 van basisschool De Windroos deden afgelopen najaar mee aan het spel. Colin is trots dat hij thuis gelijk verschil heeft kunnen maken. Colin: “Vroeger stond bij ons overal het licht aan. Nu zeg ik daar wat van tegen mijn vader en moeder.”

Wethouder duurzaamheid Henk Vreeswijk nodigt alle kinderen uit de gemeente uit om mee te doen. “Met Junior Energiecoach leren kinderen op een leuke manier over hun energieverbruik. En jong geleerd is oud gedaan. De kinderen leren dat kleine stapjes een groot verschil maken. Dat is goed voor de portemonnee. En voor de planeet en daarmee hun toekomst!”

Meer informatie en aanmelden
Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar. Kijk op www.juniorenergiecoach.nl of scan de QR-code. Inschrijven kan tot en met 27 februari. Deelname is gratis dankzij de gemeente Wijk bij Duurstede in samenwerking met het Energieloket. Het Energieloket helpt inwoners, jong en oud, met gratis en onafhankelijk advies over energiebesparing. Door projecten als deze én door warmtescans en energiebesparingsgesprekken.

Op zoek naar energieadvies? Mail of bel het Energieloket: energieloketwijkbijduurstede@gmail.com - 0343 44 77 12

Of vraag hier meteen een energiegesprek aan.

« Terug