Deelnemers in zonnetje

Marienhoeve_zonnebloem.jpgzaterdag 30 juni 2018 15:55

Op zaterdag 30 juni om 16:00 uur is het eerste zonnedak van sportpark Mariënhoeve, op de judohal, officieel in gebruik genomen. Gedeputeerde Pim van de Berg (provincie Utrecht), wethouder Hans Marchal, bestuurslid Wijksport, Erik van de Kant en Sarida van der Meer (EigenWijkse Zon Coöperatie) hebben de openingshandeling verricht. Daarbij zijn de 50 deelnemers aan het zonnedak in het zonnetje gezet.

De 480 panelen leveren stroom aan de 50 deelnemende huishoudens volgens de zogenaamde “Regeling Verlaagd Tarief”, dat wil zeggen dat ze hun investering terug verdienen via de kwijtschelding van de energiebelasting. De installatie is in opdracht van de speciaal hiervoor opgerichte EigenWijkse Zon Coöperatie geplaatst door twee lokale bedrijven: Volt4U en Claus van der Velden Elektroservice. De panelen leveren sinds 1 juni stroom.

Ondanks de hitte, waarbij de ongeveer 60 belangstellenden al gauw de schaduw van de naburige boompjes opzochten, werd er aandachtig geluisterd naar de toespraken.  Vervolgens werd het glas geheven op de zonnige toekomst van Wijksport en de EigenWijkse Zon Coöperatie waarna de aanwezigen heel toepasselijk in de zonnebloemen gezet werden. Na dit eerste dak zal de coöperatie, samen met Wijksport, nog eens 1410 panelen op de multifunctionele hal plaatsen. 

Meer info bij: Sarida van der Meer, voorzitter EigenWijkse Zon Coöperatie, telefoon 06 1249 2247

« Terug