Laadplein Walplantsoen open

Laadstroom_03.jpg13-04-2018 16:38 13-04-2018 16:38

Op vrijdag 13 april is op het Walplantsoen in Wijk bij Duurstede het eerste slimme laadplein in de regio Utrecht officieel geopend. Het laadplein is een van de innovatieve producten van de firma Van der Sijs die ook het onderhoud zal doen.

De EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) gaat het laadplein exploiteren en voorzien van echte EigenWijkse stroom. Financiële bijdragen zijn verkregen van de gemeente Wijk bij Duurstede en het Ondernemersfonds. Het Energiefonds Utrecht heeft een lening verstrekt. In de komende twee jaar zal EWEC samen met Van der Sijs 50 laadpunten installeren in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek.
Verwacht wordt dat het aantal elektrische auto’s in Wijk de komende jaren sterk zal groeien.
 
De talrijke belangstellenden keken toe bij de eerste laadsessie van wethouder Hans Marchal, technische directeur Henk Roest van van der Sijs, Pieter de Kort van het Ondernemersfond en Sarida van der Meer van de EigenWijkse Energie Coöperatie. Zie video.
Na korte toespraken van wethouder Marchal, Henk Muis, voorzitter van EWEC en Henk Roest, droeg stadsdichter André van Zwieten een toepasselijk gedicht voor.
Het evenement werd afgesloten in de nabijgelegen Graanschuur.

« Terug