Lokale Laadkracht ontvangt eerste lening uit Energiefonds Utrecht

Energiefonds19-01-2018 16:39 19-01-2018 16:39

In de komende twee jaar plaatst de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) tenminste 50 openbare laadpunten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Het laatste stukje financiering van € 50.000 kwam afgelopen vrijdag 19 januari 2018 beschikbaar in de vorm van een lening van Energiefonds Utrecht. Het project ´Lokale Laadkracht´ van EWEC is het eerste initiatief buiten de stad Utrecht dat een lening ontvangt uit dit fonds, dat op deze dag provinciaal ging. Ten overstaan van een veelkoppig publiek werd de cheque getekend door Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de provincie Utrecht, en door Lot van Hooijdonk, wethouder van de gemeente Utrecht.

Het aantal elektrische auto’s zal de komende jaren sterk toenemen, ook in de gemeente Wijk bij Duurstede. Daarom gaat EWEC van 2018 tot 2020 tenminste 50 openbare laadpunten bijplaatsen in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Het Wijkse bedrijf Van der Sijs techniek & automatisering en de gemeente Wijk bij Duurstede zijn partner van EWEC in het project ´Lokale Laadkracht´. Na financiële bijdragen van het Ondernemersfonds, de gemeente en EWEC zelf kwam afgelopen vrijdag 19 januari het resterende bedrag van € 50.000 beschikbaar in de vorm van een lening van het Energiefonds Utrecht. Dit fonds verstrekt laagrentende leningen aan duurzame energie-initiatieven. Tot vorige week was het Energiefonds alleen beschikbaar voor initiatieven uit de stad Utrecht. Sinds afgelopen vrijdag bedient het fonds de gehele provincie Utrecht.

Het project Lokale Laadkracht van EWEC is het eerste initiatief in de provincie dat een lening van het Energiefonds krijgt. Vandaar dat op de feestelijke gelegenheid in de gloednieuwe accommodatie van Kampong in Utrecht de cheque werd ondertekend door gedeputeerde van de provincie Mariëtte Pennarts en door de wethouder van de stad Utrecht, Lot van Hooijdonk. Henk Muis, voorzitter van EWEC nam de cheque met veel plezier in ontvangst.

« Terug