Laadpalen

EigenWijkse Energie Coöperatie plaatst laadpunten in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Er zijn nu in totaal 52 laadpunten op 14 verschillende locaties

Sta jij bij onze paal met een vraag of een storing, lees dan hieronder het artikel 'Tips voor laders'. Daarna volgen onze tarieven en een uitleg daarbij.

Tips voor laders

Tips voor Laders

  • Bij deze slimme laadpalen wordt de stroom verdeeld over de aangesloten auto's. 
  • Bij blauw knipperende ledjes: wachttijd en variabele laadsnelheid vanwege andere aangekoppelde auto's.
  • Storing? Bel het storingsnummer op de paal: (085) 800 00 58. Laat de auto aangekoppeld. Dan fixen we het. Meld aan de ANWB het juiste identificatienummer onder de klep. 
  • Wel bellen hoor! Anders blijft de paal op storing en is de volgende lader ook de pineut.
  • Heb je vragen/opmerkingen over de geboden service? 06-12492247, info@ewec.nl 
  • Uurtje: Haal je auto weg binnen een uur nadat hij volgeladen is.
  • Connectietarief start na dat uurtje (niet tussen 21.00 en 9.00)
  • ‘s Nachts mag de auto blijven staan: tussen 23.00 en 9.00.

Tarieven

Vanaf 1 januari berekenen wij een kWh-tarief van € 0,62 excl. BTW/€ 0,75 incl. 21% BTW aan gebruikers.

Het tarief aan de paal wordt bepaald door de kostprijs van de ingekochte energie, de energiebelasting, de netbeheerkosten van Stedin, de onderhoudskosten en de servicekosten. Ook afschrijving, rente en aflossing nemen we mee. De kostprijs is helaas nog hoog, in juli zal het tarief dalen omdat de inkoopprijs van energie daalt. 

Connectietarief  € 0,80
Steeds meer inwoners van Wijk stappen over op elektrisch rijden. Plek genoeg immers met 52 laadpunten. Toch kan het voorkomen dat alle punten op een laadplein bezet zijn. Jij kunt helpen, door je auto niet onnodig aan de paal te laten staan. Niet iedere gebruiker is zich bewust van schaarste. Daarom heeft EWEC besloten het ‘connectietarief’ te introduceren. De overeenkomst hiertoe is bekrachtigd door de gemeente. Is je auto volgeladen, dan heb je een uur de tijd om hem te verplaatsen. Na dat uur betaal je € 0,80 per uur connectietarief. Deze maatregel geldt tussen 9:00 uur en 21:00 uur. Je hoeft dus niet midden in de nacht de deur uit!

Duurzaam
Je laadt onze eigen lokaal opgewekte stroom, EigenWijkse Energie, dus jij scoort een 10 voor duurzaamheid en een 0 op CO2 uitstoot! Dat voelt extra goed, toch?

Tips?
We horen graag feed-back van onze laadpaalgebruikers: meldingen, tips, geef ze vooral door op info@ewec.nl. Wij gaan ermee aan de slag.    

Lokale Laadkracht

Met het project Lokale Laadkracht realiseerde de EigenWijkse Energie Coöperatie vanaf april 2018 tot aan mei 2023 52 laadpunten voor elektrische auto's in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. De stroom voor deze laadpalen is afkomstig van onze eigen zonne-energie projecten. Als die niet voldoende stroom leveren maken we gebruik van de stroom van een van de andere coöperaties waarmee we samenwerken in om | nieuwe energie. Dus je hebt altijd stroom. Iedereen kan EigenWijkse Zon tanken bij onze laadpalen. Lees meer >>