Laadpalen

Sinds begin 2018 plaatst EigenWijkse Energie Coöperatie laadpunten in Wijk bij Duurstede, Cothen en (binnenkort) Langbroek. Er staan nu (juli 2022) in totaal 30 laadpunten op 9 verschillende locaties. Dit jaar komen er 20 laadpunten en 5 locaties bij. 

Sta jij bij onze paal met een vraag of een storing, lees dan hieronder het artikel 'Tips voor laders'. Daarna volgt een uitleg over onze tarieven. 

Tips voor laders

Tips voor Laders

  • Deze slimme laadpalen komen na een minuutje of tien echt op st(r)oom.
  • Uurtje: Haal je auto weg binnen een uur nadat hij volgeladen is.
  • Weekend: Laadplekken zijn geen weekendopvang voor bedrijfsauto’s.
  • ‘s Nachts mag de auto bllijven staan: tussen 23.00 en 9.00.
  • Storing? Bel het telefoonnummer op de paal. Laat de auto aangekoppeld. Dan fixen we het.
  • Wordt er niet opgenomen? Bel naar 06-12492247 en laat het weten aan info@ewec.nl 

Over onze tarieven
Het tarief aan de paal wordt bepaald door de kostprijs van de ingekochte energie, de energiebelasting, de netbeheerkosten van Stedin, de onderhoudskosten en de servicekosten. Ook rente en aflossing en afschrijving nemen we mee. De kostprijs van onze elektriciteit is enorm gestegen, van begin maart tot aan juli met 300 procent en daarom kunnen wij geen ouderwets laadtarief van 35 of 37 cent aanbieden. Tot 1 augustus betaal je 69 cent incl. BTW en vanaf 1 augustus tot 31 december wordt het tarief vanwege lagere inkoopprijs 56 cent incl. BTW.
 
Connectietarief  € 0,80
Steeds meer inwoners van Wijk stappen over op elektrisch rijden. En dat is prachtig! EWEC breidt daarom snel uit tot 50 laadpunten. Maar jij kunt ook helpen, door je auto na het laden snel te verplaatsen. Niet iedere gebruiker is zich daar bewust van. Daarom heeft EWEC besloten het ‘connectietarief’ te introduceren. De overeenkomst hiertoe is bekrachtigd door de gemeente. Is je auto volgeladen, dan heb je een uur de tijd om hem te verplaatsen. Na dat uur betaal je € 0,80 per uur connectietarief. Deze maatregel geldt tussen 9:00 uur en 21:00 uur. Je hoeft dus niet midden in de nacht de deur uit!

Duurzaam
Je laadt onze eigen lokaal opgewekte stroom, EigenWijkse Energie, dus jij scoort een 10 voor duurzaamheid en een 0 op CO2 uitstoot! Dat voelt extra goed, toch?

Tips?
We horen graag feed-back van onze laadpaalklanten: meldingen, tips, geef ze vooral door op info@ewec.nl. Wij gaan ermee aan de slag.    

Lokale Laadkracht

Met het project Lokale Laadkracht heeft de EigenWijkse Energie Coöperatie sinds 2018 30 laadpunten geplaatst. We streven naar een aantal van 50 laadpunten eind 2022 voor elektrische auto's in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. De stroom voor de laadpalen is afkomstig van onze eigen zonne-energie projecten. Als die niet voldoende stroom leveren maken we gebruik van de stroom van een van de andere coöperaties waarmee we samenwerken in om | nieuwe energie. Dus je hebt altijd stroom. Iedereen kan EigenWijkse Zon tanken bij onze laadpalen. Lees meer >>