Laadpalen

EigenWijkse Energie Coöperatie plaatst laadpunten in Wijk bij Duurstede, Cothen en (binnenkort) Langbroek. Er zijn nu (november 2022) in totaal 40 laadpunten op 11 verschillende locaties. Uitbreiding gaat onverdroten door. 

Sta jij bij onze paal met een vraag of een storing, lees dan hieronder het artikel 'Tips voor laders'. Daarna volgt een uitleg over onze tarieven. 

Kapotte paal: Jacob van Ruisdael: de nieuwe paal is gefabriceerd, Stedin is betaald en planning is week 5. Helaas loopt Stedin erg achter. We hebben er geen invloed op.  

Tips voor laders

Tips voor Laders

  • Bij deze slimme laadpalen wordt de st(r)oom verdeeld over de aangesloten auto's. 
  • Bij blauw knipperende ledjes: wachttijd en variabele laadsnelheid vanwege andere aangekoppelde auto's.
  • Storing? Bel het telefoonnummer op de paal: (085) 800 00 58. Laat de auto aangekoppeld. Dan fixen we het.
  • Wel bellen hoor! Anders blijft de paal op storing en is de volgende lader ook de pineut.
  • Melding lokaal 0343-595095 (producent) of 06-12492247 (eigenaar) info@ewec.nl 
  • Uurtje: Haal je auto weg binnen een uur nadat hij volgeladen is.
  • Connectietarief start na dat uur (niet tussen 21.00 en 9.00)
  • Weekend: Laadplekken zijn geen weekendopvang voor bedrijfsauto’s.
  • ‘s Nachts mag de auto blijven staan: tussen 23.00 en 9.00.

Over onze tarieven
Het tarief aan de paal wordt bepaald door de kostprijs van de ingekochte energie, de energiebelasting, de netbeheerkosten van Stedin, de onderhoudskosten en de servicekosten. Ook rente en aflossing en afschrijving nemen we mee. De kostprijs van onze elektriciteit is enorm gestegen, van begin maart tot aan juli met 300 procent en daarom kunnen wij geen ouderwets laadtarief van 37 cent aanbieden. Tot 31 december wordt het tarief 0,50 excl. BTW. Met 9 % BTW 0,55
 
Connectietarief  € 0,80
Steeds meer inwoners van Wijk stappen over op elektrisch rijden. En dat is prachtig! EWEC breidt daarom snel uit tot 50 laadpunten. Maar jij kunt ook helpen, door je auto na het laden snel te verplaatsen. Niet iedere gebruiker is zich daar bewust van. Daarom heeft EWEC besloten het ‘connectietarief’ te introduceren. De overeenkomst hiertoe is bekrachtigd door de gemeente. Is je auto volgeladen, dan heb je een uur de tijd om hem te verplaatsen. Na dat uur betaal je € 0,80 per uur connectietarief. Deze maatregel geldt tussen 9:00 uur en 21:00 uur. Je hoeft dus niet midden in de nacht de deur uit!

Duurzaam
Je laadt onze eigen lokaal opgewekte stroom, EigenWijkse Energie, dus jij scoort een 10 voor duurzaamheid en een 0 op CO2 uitstoot! Dat voelt extra goed, toch?

Tips?
We horen graag feed-back van onze laadpaalklanten: meldingen, tips, geef ze vooral door op info@ewec.nl. Wij gaan ermee aan de slag.    

Lokale Laadkracht

Met het project Lokale Laadkracht heeft de EigenWijkse Energie Coöperatie sinds 2018 30 laadpunten geplaatst. We streven naar een aantal van 50 laadpunten eind 2022 voor elektrische auto's in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. De stroom voor de laadpalen is afkomstig van onze eigen zonne-energie projecten. Als die niet voldoende stroom leveren maken we gebruik van de stroom van een van de andere coöperaties waarmee we samenwerken in om | nieuwe energie. Dus je hebt altijd stroom. Iedereen kan EigenWijkse Zon tanken bij onze laadpalen. Lees meer >>