Lokale Laadkracht

Tank EigenWijkse Zonnestroom

Vanaf 13 april 2018 kan je rijden op EigenWijkse Zon! Met het project Lokale Laadkracht gaat de EigenWijkse Energie Coöperatie in de komende paar jaar 50 laadpunten plaatsen voor elektrische auto's in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. De stroom voor de laadpalen is afkomstig van onze eigen zonne-energie projecten. Als die niet voldoende stroom leveren maken we gebruik van de stroom van een van de andere coöperaties waarmee we samenwerken in om, voorheen Duurzame Energie Unie. Dus je hebt altijd stroom.

Voor iedereen

Iedereen kan EigenWijkse Zon tanken bij onze laadpalen. Voor de actuele tarieven zie hieronder. Binnenkort willen we het voor leden van de EigenWijkse Energie Coöperatie mogelijk maken om met korting te laden met een eigen EWEC-pas.

Tarieven

Tarieven

Wij hanteren voor onze EigenWijkse laadpunten een starttarief van € 0,60. Iedere kWh. die geladen wordt kost € 0,35. Op 1 kWh. kan je ongeveer 6 kilometer rijden (afhankelijk van rijstijl). Binnenkort willen we het voor leden van de EigenWijkse Energie Coöperatie mogelijk maken om met korting te laden met een eigen EWEC-pas.

Toekomst

In de komende paar jaar gaat de EigenWijkse zo'n 50 laadpunten bijplaatsen. We verwachten dat het aantal elektrische auto's sterk zal toenemen. En dat willen we met  deze openbare laadpunten ondersteunen. Na de 4 laadpunten op het Walplantsoen gaan we 2 laadpunten plaatsen op Aanvoerder (plein achter Medsen apotheek), omgeving Zocherstraat (tegen centrum aan, 2 laadpunten), Cothen, optie omgeving Dorpshuis (2 laadpunten) en Langbroek, optie parkeerplaats Cothergrift (2 laadpunten).

Meer weten?

We maken gebruik van de laadtechnologie van de Wijkse firma Van der Sijs. Die firma doet ook het onderhoud. Als provider is gekozen voor de firma Allego. Die houdt de financiele transacties bij. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van de Gemeente Wijk bij Duurstede en het Ondernemersfonds. Het Energiefonds Utrecht heeft ons een laagrentende lening verstrekt van € 50.000,-