Lokale Laadkracht

Tank EigenWijkse Zonnestroom

Vanaf april 2018 kun je rijden op EigenWijkse Zon! Met het project Lokale Laadkracht heeft de EigenWijkse Energie Coöperatie in de afgelopen paar jaar 24 laadpunten geplaatst voor elektrische auto's in Wijk bij Duurstede, Cothen en (binnenkort) Langbroek. De stroom voor de laadpalen is afkomstig van onze eigen zonne-energie projecten. Als die niet voldoende stroom leveren maken we gebruik van de stroom van een van de andere coöperaties van ons collectief om | nieuwe energie. Dus je hebt altijd stroom. Momenteel treffen we, samen met de gemeente, voorbereidingen om nog eens ongeveer 26 laadpunten bij te plaatsen.

Voor iedereen

Iedereen kan EigenWijkse Zon tanken bij onze laadpalen. Voor de actuele tarieven: zie hieronder. Op termijn willen we het voor leden van de EigenWijkse Energie Coöperatie mogelijk maken om met korting te laden met een eigen EWEC-pas. En ook willen we zonafhankelijk laden mogelijk maken. De gebruikte laadpaaltechnologie die we toepassen is daar op voorbereid.

Tarieven

Tarieven

Sinds juni 2021 hebben we het starttarief van € 0,60 laten vervallen. Iedere kWh die geladen wordt kost nu € 0,37 inclusief BTW. Op 1 kWh kun je ongeveer 6 kilometer rijden (afhankelijk van rijstijl en soort auto). Op termijn willen we het voor leden van de EigenWijkse Energie Coöperatie mogelijk maken om met korting te laden met een eigen EWEC-pas.

Toekomst

In 2021 en 2022 gaat de EigenWijkse het aantal laadpunten uitbreiden van 24 tot zo'n 50 laadpunten. We verwachten dat het aantal elektrische auto's sterk zal toenemen. Daarom verwachten we in de jaren daarna steeds met ongeveer 20 extra laadpunten uit te breiden.
Er zijn nu 8 laadpunten op het Walplantsoen, 2 laadpunten op Aanvoerder (plein achter Medsen apotheek), 2 op Jacob van Ruisdaelstraat, 2 op Karel de Grotestraat (Huis van de Gemeente), 2 op Hoogstraat, 2 op Virgilius, 2 op Grote Meent in Cothen, 2 op Kroosakker en 2 bij het Dorpshuis in Cothen. In Langbroek willen we ook zo snel mogelijk plaatsen. Voor een kaart klik hier.

Meer weten?

We maken gebruik van de laadtechnologie van de Wijkse firma Van der Sijs. Die firma doet ook het onderhoud. Als provider is gekozen voor de firma Allego. Die houdt de financiele transacties bij. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van de Gemeente Wijk bij Duurstede en het Ondernemersfonds. Het Energiefonds Utrecht heeft ons een laagrentende lening verstrekt van € 50.000,-