Over EWEC

Met z'n allen voor een groene toekomst

Dit is EWEC
De EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) zet zich sinds 2013 in voor energiebesparing en lokale duurzame energieprojecten in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. EWEC bestaat vrijwel geheel uit enthousiaste vrijwilligers, van de bestuursleden tot en met de energiecoaches die inwoners helpen om hun huis duurzamer te maken. EWEC is een ledenorganisatie zonder winstoogmerk.  

De coöperatie  is gesprekspartner bij de totstandkoming van de zonneparken in Wijk bij Duurstede. Ook zorgt EWEC er voor dat er laadpalen zijn voor het toenemend aantal elektrische auto’s in de gemeente.

Onder de paraplu van de coöperatie vallen ook:

  • Het Energieloket, waarin EWEC met meerdere partners zorgt voor onafhankelijke informatie en advies over energiebesparing en duurzame energie. Voor particulieren én bedrijven.
  • EigenWijkse Energie - voor goedkope en 100% groene, lokale energie.


Hier staan we voor

Wij vinden energie té belangrijk om alleen aan politici over te laten. Want energie hebben we altijd nodig. En de prijzen van kolen, olie en gas worden iedere dag hoger. Terwijl energie uit duurzame bronnen zoals zonnepanelen steeds goedkoper wordt. En trouwens ook veel schoner is. Daarom zeggen wij: “energie van, voor en door ons zelf!” 

De EigenWijkse Energie Coöperatie is geworteld in de lokale gemeenschap. We werken als het ook maar enigszins kan met lokale bedrijven. En de winst die we maken investeren we weer in nieuwe groene projecten in Wijk, Cothen of Langbroek. Tot nu toe hebben we een aantal grote zonnedaken gerealiseerd en laadpalen voor elektrische auto's.

Energiebedrijf
Daarnaast zijn we ook een kleinschalig energiebedrijf: EigenWijkse Energie | om. Samen met ruim 60 andere lokale energiecoöperaties vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100 % duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. om verzorgt de contractafhandeling en facturatie voor onze klanten. Als collectief zijn we al 7 keer uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Samen zijn we om. 

De EnergieWinkel
EWEC, EigenWijkse Energie en het Energieloket zijn gevestigd in een eigen pand pal in het centrum van onze gemeente: Steenstraat 2. We noemen het de EigenWijkse EnergieWinkel. Kom eens binnenlopen voor een praatje en een kop koffie! Of een goed en gratis advies! 

Meer leden, meer power
Als coöperatie groeit onze invloed mee met het aantal leden dat wij hebben. Voor 12 euro per jaar steun je ons werk al en heb je invloed op de besluitvorming. Je kan hier onze statuten inzien. Ook onze jaarverslagen zijn openbaar: 2017, 2018, 2019,  2020, 2021.

Hieronder zie je ons bestuur en onze vrijwilligers. We zoeken nog iemand die voor ons aan de slag wil met social media en iemand die verstand heeft van en lol heeft in ICT en websitebeheer.

Bekijk de video over 9 jaar EigenWijkse Energie Coöperatie

startscreen-video-9jaarEWEC