Over Ons

Met zijn allen voor een groene toekomst

Begin 2012 kwam een aantal mensen bij elkaar om na te denken over het oprichten van een eigen energiebedrijf voor Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Op 25 januari 2013 is de EigenWijkse Energie Coöperatie officieel opgericht. 

Wij vinden energie té belangrijk om alleen aan politici over te laten. Want energie hebben we altijd nodig. En de prijzen van kolen, olie en gas worden iedere dag hoger. Terwijl energie uit duurzame bronnen zoals zonnepanelen steeds goedkoper wordt. En trouwens ook veel schoner is. Daarom zeggen wij: “energie van, voor en door ons zelf!” 

De EigenWijkse Energie Coöperatie is geworteld in de lokale gemeenschap. We werken als het ook maar enigszins kan met lokale bedrijven. En de winst die we maken investeren we weer in nieuwe groene projecten in Wijk, Cothen of Langbroek. Tot nu toe hebben we een aantal grote zonnedaken gerealiseerd en laadpalen voor elektrische auto's.


Daarnaast zijn we ook een gewoon kleinschalig energiebedrijf: EigenWijkse | om. Samen met 40 andere lokale energiecoöperaties vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100 % duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. om verzorgt de contractafhandeling en facturatie met onze klanten. Als collectief zijn we al 4 keer uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Samen zijn we om. 

Sinds 1 december 2018 hebben we een eigen pand pal in het centrum van onze gemeente: Steenstraat 2. We noemen het de EigenWijkse EnergieWinkel. Kom eens binnenlopen voor een praatje en een kop koffie!
Hieronder zie je ons bestuur en onze vrijwilligers. We zoeken nog iemand die voor ons aan de slag wil met social media en iemand die verstand heeft van en lol heeft in ICT en websitebeheer.