VolksWatt

Zonnestroom voor huurders

Zonnestroom is voortaan ook bereikbaar voor huurders. Samen met Wocozon en de EigenWijkse Energie Coöperatie zorgt Viveste ervoor dat elk huishouden toegang heeft tot duurzame stroom. Meteen meedoen? Geef je hier op.

VolkswattDeze samenwerking maakt het mogelijk om alle daken van huurders van Viveste in de gemeente Wijk bij Duurstede te voorzien van zonnepanelen. Hiermee kunnen de huurders voortaan een flink percentage van hun stroom door de zon laten opwekken.

Eengezinswoningen en flats

Wocozon gaat zonnepanelen plaatsen op eengezinswoningen met een eigen dak. De bewoners van flatwoningen zonder eigen dak kunnen profiteren van collectieve zonnepanelen op de flats. Daar gaat de EigenWijkse Energie Coöperatie voor zorgen. Met of zonder eigen dak: het financiële voordeel voor de huurders is in beide gevallen ongeveer even groot (minstens € 50 per jaar bij 9 panelen). In totaal kunnen er zo’n 20.000 panelen op de (voormalige) Volksbelang-daken.

Appartementen

Voor huurders van appartementen, dus met een gezamenlijk dak, biedt EWEC een andere vorm om te profiteren van zonnestroom. Zij kunnen deelnemen in zogenaamde collectieve zonnedaken, ‘postcoderoosprojecten’.
Huurders worden eigenaar van een of meer zonnepanelen in zo’n collectieve installatie en hoeven daarom geen energiebelasting te betalen over de stroom die deze panelen opwekken.

Kosten

De kosten voor een paneel zijn eenmalig 5 euro, een bedrag dat de huurders ruimschoots terugverdienen door de lagere energierekening. Het merendeel van de investering wordt gedaan met een lening van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente in Wijk bij Duurstede. Huurders die meedoen aan het collectieve model en daarbij ook nog klant worden van EWEC krijgen extra voordeel.

Onze actuele tarieven zie je hier.

Doe je mee?

Als je geen eigen dak hebt, zoals in een flat, of als je dak niet geschikt is, kan je meedoen. De EigenWijkse Energie Coöperatie zoekt dan een ander dak dat groot genoeg is om jouw panelen, samen met die van andere huurders die meedoen, te kunnen plaatsen. Het eerste project start binnenkort in de Agricolastraat. Je kan voor maximaal 9 panelen intekenen. Voor € 5 per paneel (eenmalig) ben je al eigenaar. Je kan je hier opgeven.

Meer weten?

De meest voorkomende vragen proberen we hier te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Bel dan met Sarida: 06 1249 2247 of stuur een e-mail.

Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Viveste en vragen naar Sander Bos. Hij is dagelijks van 8.30 – 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0343 595 888, of per mail op s.bos@viveste.nl