Webinars en presentaties

Webinars en presentaties om terug te kijken

Het Energieloket heeft een aantal webinars verzorgd. Hier laten we drie opgenomen webinars zien. Daarnaast de presentatie over het maken van je eigen energiebespaarplan. 

Webinar Kleine energiebesparende maatregelen

Medio 2020 heeft het Energieloket een webinar verzorgd met praktische tips voor energiebesparing. Dit webinar is bedoeld voor iedereen die wat handige tips wil toepassen in huis om de eigen energierekening omlaag te krijgen en minder te vervuilen. 

Klik op het volgende venster om het webinar te openen:

Presentatie "Je eigen energiebespaarplan maken"

De presentatie "Je eigen energiebespaarplan maken" van Hans Snel is er één voor de "gevorderde leek". De presentatie komt van de gelijknamige online workshop voor energiecoaches. In de presentatie veel links naar wetenswaardige websites. Een belangrijke onderdeel in de presentatie verwijst naar energieverbruiksmeters. Ook voor gas is er een handige link, waarbij je gasverbruik wordt gekoppeld aan de buitentemperatuur (in de Bilt).

Webinar Verduurzaam je monument

Woon je in een monument en wil je je woning graag verduurzamen? Dan raden we je aan om het webinar van deze Energietafel te bekijken! Het webinar heeft plaatsgevonden op 10 oktober 2020.

Wat kun je verwachten? We geven je de juiste handvatten om aan de slag te kunnen:

  • Waar begin je?
  • Op welke technische aspecten moet je letten?
  • Welke regels gelden er voor monumenten?
  • Wat zijn de eventuele financieringsmogelijkheden?
  • Wat kan de gemeente voor je doen? 

Er is een aantal sprekers, ieder met hun eigen invalshoek. Na het openingswoord door wethouder Wil Kosterman, passeren achtereenvolgens:

  • Kees Bakels, die een aantal technische aspecten over verduurzaming van een monument behandelt;
  • Een vertegenwoordiger van het Nationaal Restauratiefonds, over financiering bij verduurzaming van een monument;
  • Renate Cevaal, die haar ervaringen als monumenteigenaar deelt;
  • Wendy Norg, Beleidsaviseur Monumentenzorg en Archeologie bij de Gemeente Wijk bij Duurstede.

Tip: Voor je aan de slag gaat met verduurzaming van je monument is het altijd verstandig de website van de gemeente over dit onderwerp te raadplegen. Klik hier. Voor direct contact, bel 0343 595595 of stel je vraag via info@wijkbijduurstede.nl

Webinar CV optimalisatie

Kijk hier het webinar terug van 7 oktober 2020 waarin Evert Nunes Vas vertelt hoe je de CV installatie kan optimaliseren. Je kunt daarmee wel 10% tot 20% energie en dus geld besparen.