Vrijwilligers gevraagd!

Wordt vrijwilliger bij de EigenWijkse Energie Coöperatie

EWEC, EigenWijkse Energie CoöperatieDe EigenWijkse Energie Coöperatie is vooral een organisatie van vrijwilligers. Je kunt lid worden van onze coöperatie, we organiseren deelname van inwoners van Wijk bij Duurstede aan zonneparken (en eventueel: windmolens), we verkopen energie, en we organiseren de administratie en de werving en publiciteit die daarbij horen. Dat doen we samen met de gemeente en met andere organisaties. De hoge energieprijzen en de steeds meer voelbare klimaatverandering maken ons werk nog urgenter. Ook daarom hebben wij behoefte aan nieuwe vrijwilligers.

Bijvoorbeeld:

  • Energiecoach (advisering aan huishoudens over (technische) mogelijkheden van energie besparen en verduurzaam van hun huis.
  • Projectleider Werving en Publiciteit (organisatie deelname van EWEC aan publieksevenementen in Wijk bij Duurstede, organisatie werving van nieuwe klanten, vrijwilligers, werving deelnemers aan energie opwek projecten, organisatie productie nieuwsbrief, samenwerking met vrijwilligers publiciteit, overleg met het bestuur)
  • Winkelmedewerker (voorlichting over energiecontracten en over deelname aan energie opwek projecten)
  • Penningmeester (Chief Financial Officer) – De financiële manager van EWEC in het bestuur.
  • Projectleider zonneparken (Samenwerking met investeringsmaatschappijen, coördinatie van overleg met omwonenden van beoogde energieprojecten, Werving van investeringen door Wijkenaren, overleg met het bestuur).
  • Medewerkers communicatie/sociale media (onder leiding van Projectleider Werving en Publiciteit opstellen van berichten over activiteiten van EWEC op Sociale media, de website en de nieuwsbrief)

We zijn al blij met 2 of 4 uren per week! Dus als je wil bijdragen, geef je dan hier (online opgave: naam, belangstelling voor, contact gegevens) op. Wij nemen dan contact met je op, voor een kennismakingsgesprek over jouw wensen en onze mogelijkheden.

Overigens: wij hebben een vrijwilligersbeleid (lees hier het vrijwilligersbeleid van EWEC) vastgelegd, er is een vertrouwenspersoon, en EWEC heeft ook een verzekering voor vrijwilligers.

Wij vinden het fantastisch dat je je vrijwillig wilt inzetten voor EWEC! Om te zorgen voor duidelijkheid over elkaars verwachtingen hebben we wat afspraken vastgelegd, waarvan wij denken dat ze vanzelfsprekend zijn. Als je vrijwilliger wordt, verwachten wij dat je deze afspraken onderschrijft.

Bekijk hier onze vacatures

Lees hier het vrijwilligersbeleid van EWEC

Voor vragen of meer informatie mail info@ewec.nl of bel 06 1249 2247