Zonnepark Mariënhoeve 1

Mariënhoeve 1 is klaar

Na een lange voorbereiding is Zonnepark  Mariënhoeve 1 in juni 2018 opgeleverd. Op de judohal zijn in totaal 480 panelen geplaatst. In de zomer van 2016 was de haalbaarheidsstudie gereed. Op 17 november 2016 werd de intentieovereenkomst met gemeente en stichting Wijksport getekend om ook daadwerkelijk aan de gang te gaan. Voor Mariënhoeve 1 is gekozen voor de zogenaamde “Regeling Verlaagd Tarief” (Postcoderoosregeling): leden die in het postcodegebied wonen waar de installatie staat èn de mensen in de aangrenzende postcodegebieden investeren gezamenlijk in een zonnestroominstallatie en hoeven dan over de stroom die door “hun” panelen is opgewekt geen energiebelasting te betalen. Dat scheelt meer dan een slok op een borrel want die belasting is momenteel ongeveer 12 cent per kWh. Die postcoderoos betekent in ons geval dat iedereen in de gemeente (en omstreken) mee mag investeren.

We hebben voor Mariënhoeve 1 een aparte coöperatie opgericht: EigenWijkse Zon Coöperatie U.A. De installatie heeft een vermogen van 130 kWp (ongeveer net zo groot als de Stroomfabriek) en zal per jaar circa 120.000 kWh opleveren. Het verwachte projectrendement (IRR) is 4%. 

Meer informatie over Zonnepark Mariënhoeve 1 vind je in het Informatie Memorandum. Ook hebben we antwoord proberen te geven op de meest gestelde vragen. Blijf op de hoogte van de vorderingen via de algemene EWEC-Nieuwsbrief, via Facebook en deze website!

We  sturen ook af en toe een actuele stand van zaken naar de deelnemers, zie vorige afleveringen.