Zonnepark Mariënhoeve 2

Ons nieuwe project, Mariënhoeve 2, is een SDE-project waar iedereen in kan investeren tegen een verwacht rendement van 4%. Het gaat om 1350 panelen op de MFA hal.
Op Sportpark Mariënhoeve worden in totaal 1830 zonnepanelen geplaatst. Het eerste dak: Mariënhoeve 1 op de Judohal met 480 panelen, is al in juni 2018 opgeleverd. Dat is een postcoderoosproject waarbij de deelnemers over de door hun panelen opgewekte stroom geen energiebelasting hoeven te betalen. 

Doe mee met Mariënhoeve 2

We hebben inmiddels met Stichting Wijksport overeenstemming bereikt over de invulling van Mariënhoeve 2 (1350 zonnepanelen) van Zonnepark Mariënhoeve. Het wordt een project met SDE+ subsidie, deze is reeds toegekend. Alle opgewekte zonnestroom wordt teruggeleverd aan het net, net als bij ons eerdere project de Stroomfabriek. De EigenWijkse wil daarvoor weer een afnamecontract afsluiten met om | nieuwe energie. En via de EigenWijkse wordt het dan weer doorgeleverd aan onze klanten. Stichting Wijksport stelt de daken van de MFA hal ter beschikking en ontvangt hiervoor een dakvergoeding.

Mariënhoeve 2 zal een vermogen hebben van 400 kWp en per jaar circa 310.000 kWh opleveren. Dat is genoeg voor bijna 100 huishoudens. Het verwachte projectrendement (IRR) is 4%. De inschrijving is op 10 december 2018 opengesteld. Gedurende de maand december hebben leden van de EigenWijkse (en zij die dat snel worden) èn leden van de sportverenigingen op Mariënhoeve voorrang. In januari 2019 mag iedereen in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek inschrijven op de investering.
Schrijf je NU in >>>

Planning

De planning is om de zonnestroominstallatie in mei 2019 op te leveren.
Voor het project is een lening aangevraagd en gekregen bij het Energiefonds Utrecht en we dienen ook een aanvraag in bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Voor dat laatste is een garantstelling door de gemeente Wijk bij Duurstede afgegeven. 
Tijdens de komende ALV op 10 december 2018 gaan we van start met de werving van investeerders. Dit zal gefaseerd gaan, waarbij de leden van de EigenWijkse en sporters van bij Wijksport aangesloten verenigingen voorrang krijgen. Vanaf 1 januari 2019 wordt de inschrijving opengesteld voor alle andere inwoners van de gemeente. 
De minimale inleg per investeerder voor het project bedraagt € 500,-- en maximaal kan € 25.000,-- worden ingelegd.  Het lidmaatschap van de EigenWijkse is vereist als je mee wilt doen. 
Het Informatie Memorandum met alle project informatie vind je HIER.

Blijf op de hoogte van de vorderingen via de algemene EWEC-Nieuwsbrief, via Facebook en deze website!