Zonnepark Wijkerbroek (Sunvest)

wijkerbroek.pngMet Sunvest zijn we ver gevorderd om samen het Zonnepark Wijkerbroek aan te leggen en te beheren. In mei 2021 is de samenwerkingsovereenkomst getekend. De vergunning is eind 2020 aangevraagd. EWEC zal voor 25% eigenaar worden van het park. De financiële aspecten van de deelname aan dit project door onze eigen inwoners vergt nog wel wat puzzelwerk. Het betreft een park van ruim 14 hectare netto met een vermogen van circa 20 MW, goed voor ongeveer 6000 huishoudens.
Voor inlichtingen: zonneparken@ewec.nl

Voor de drie projecten in het Wijkerbroek, een van Sunvest en de twee andere van LC Energy, is er een gecombineerde (digitale) inloopavond voor omwonenden gehouden voor de hele gemeente. 

Op donderdag 28 mei 2020 was er een digitale inloopavond van Zonneparken Wijkerbroek. Er deden 26 mensen mee, waarvan het merendeel de hele sessie bijwoonde.  
Op de vraag of men financieel zou willen deelnemen antwoordde 60% positief. Bijna 90% van de deelnemers waardeerde het webinar met het cijfer 7 of hoger. Bijna iedereen zou nog wel eens aan een dergelijk webinar meedoen. Voor de invulling van een eventueel gebiedsfonds zou 60% een fietspad langs de dijk een goede bestemming vinden en 40% versterking van Natura 2000 bij de Gravenbol.


Op 2 juni 2020 was er een digitale inloopavond voor de gehele gemeente over de geplande zonnevelden in Wijkerbroek, georganiseerd door de projectontwikkelaars LC Energy en Sunvest. Onze EigenWijkse Energie Coöperatie zorgt ervoor dat Wijkse inwoners straks financieel kunnen deelnemen en we willen de geproduceerde stroom aan de Wijkse bevolking leveren. Luister en kijk hier terug naar de de opname van 2 juni. En in augustus 2021 organiseerde de gemeente ook een informatieavond voor omwonenden.