Energiehulp

Gratis Energiehulp voor inwoners met laag inkomen

De energieprijzen zijn flink gestegen. Veel inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede hebben daar last van. Gemeente Wijk bij Duurstede, Stichting Binding, het Energieloket en woningcorporaties Woonin en Heuvelrug Wonen slaan daarom de handen ineen. Samen helpen ze inwoners met een laag inkomen om energie te besparen. Tot eind september ontvangen zo’n 700 huishoudens een uitnodigingsbrief voor gratis Energiehulp.

Om deze inwoners te helpen, is Energiehulp in het leven geroepen. Energiecoaches en -klussers helpen inwoners gratis met het verlagen van hun energieverbruik. Dit doen ze door energiebesparende klussen aan huis. Ook krijgen inwoners tips hoe zij eenvoudig kunnen besparen op hun energierekening.

Start in Cothen en Langbroek Sommige inwoners kregen vorig jaar of dit jaar energietoeslag van het Rijk. Zij ontvangen vanaf eind mei de uitnodigingsbrief voor gratis Energiehulp. Inwoners die geen energietoeslag hebben ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben, komen ook in aanmerking voor Energiehulp. De gemeente Wijk bij Duurstede heeft geen contactgegevens van deze groep. Inwoners in deze doelgroep zijn dan ook van harte welkom om zichzelf aan te melden. Dit kan via de link onderaan dit bericht. Op de website van de Regionale Sociale Dienst (RSD) staat wat onder een laag inkomen valt: https://www.rsdkrh.nl/wat-is-een-laag-inkomen.

Energiehulp: zo werkt het Uw woning energiezuiniger maken, wooncomfort verhogen én snel geld besparen op de energierekening. Energiehulp maakt dit mogelijk in een paar eenvoudige stappen. Na ontvangst van de uitnodigingsbrief kunnen bewoners zich online of telefonisch aanmelden voor Energiehulp. Energiehulp neemt dan contact op om een afspraak te maken. Tijdens een bezoek aan huis kijkt de energiecoach samen met de bewoner wat nodig en mogelijk is. Energiehulp maakt een nieuwe afspraak voor het uitvoeren van energiebesparende klussen. De vrijwillige energieklussers installeren eenvoudige energiebesparende producten. Deze verlagen direct het verbruik in huis, zoals ledlampen, tochtstrippen en radiatorfolie.

Over Energiehulp Energiehulp is een initiatief van de gemeente Wijk bij Duurstede, Stichting Binding, het Energieloket en woningcorporaties Woonin en Heuvelrug Wonen. De Rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld aan de gemeente. Hiermee helpt ze huishoudens met een laag inkomen bij het verlagen van hun energierekening. Energiehulp biedt inwoners inzicht in wat zij zelf kunnen doen om grip te krijgen op de stijgende energierekening. Ook regelt Energiehulp dat de woning gratis energiezuiniger wordt gemaakt.

Meer informatie of Energiehulp aanvragen?

  • Heb je een brief gehad van het Energieloket vul dan op aanvraag-energiegesprek jouw gegevens in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt op maandag of woensdag ook bellen met Martine Snapper-Schielein via telefoonnummer: 06-19 32 74 25.
  • Heb je een brief van de gemeente gekregen, kijk dan voor meer informatie op www.stichting-binding.nl/energiehulp.