Word vrijwilliger

Vrijwilligers gevraagd!

Word vrijwilliger bij de EigenWijkse Energie Coöperatie

De EigenWijkse Energie Coöperatie is vooral een organisatie van leden en vrijwilligers. We organiseren financiële deelname van inwoners van Wijk bij Duurstede aan zonnedaken, zonneparken (en wellicht ooit windmolens). We verkopen energie en we organiseren de administratie, de werving en publiciteit die daarbij horen. We voeren opdrachten uit voor of samen met de gemeente, met woningstichtingen en met andere organisaties. De hoge energieprijzen en de steeds meer voelbare klimaatverandering maken ons werk nog urgenter. Ook daarom hebben wij behoefte aan nieuwe vrijwilligers.

Voorbeelden van vrijwilligerswerk:

  • Energiecoach (advisering aan huishoudens over (technische) mogelijkheden van energie besparen en verduurzaam van hun huis.
  • Assistentie voor in de winkel (voorlichting over energiecontracten en over deelname aan energie opwek projecten).
  • Penningmeester (Chief Financial Officer) – De financiële manager van EWEC in het bestuur.
  • Projectleider zonneparken (Samenwerking met investeringsmaatschappijen, coördinatie van overleg met omwonenden van beoogde energieprojecten, Werving van investeringen door Wijkenaren, overleg met het bestuur).
  • Medewerkers communicatie/sociale media (onder leiding van Projectleider Werving en Publiciteit opstellen van berichten over activiteiten van EWEC op Sociale media, de website en de nieuwsbrief).
  • Mailafhandeling en administratie.
  • Projectmonitoring.

We zijn al blij met 2 of 4 uren per week! Dus als je wil bijdragen, geef je dan hier (online opgave: naam, belangstelling voor, contact gegevens) op. Wij nemen dan contact met je op, voor een kennismakingsgesprek over jouw wensen en onze mogelijkheden.

Overigens: wij hebben een vrijwilligersbeleid vastgelegd, er is een vertrouwenspersoon en EWEC heeft ook een verzekering voor vrijwilligers.

Wij vinden het fantastisch dat je je vrijwillig wilt inzetten voor EWEC! Om te zorgen voor duidelijkheid over elkaars verwachtingen hebben we wat afspraken in een vrijwilligersbeleid vastgelegd. Als je vrijwilliger wordt, verwachten wij dat je deze afspraken onderschrijft.

Voor vragen of meer informatie mail info@ewec.nl of bel 06 1249 2247