Reviews en nieuwtjes van het loket

Review

Een Energiegesprek: wat brengt mij dat?

Natuurlijk kunnen wij heel veel zeggen…. Maar liever laten we de inwoners uit onze gemeente spreken.

Lees hieronder een review van Jennifer uit Wijk bij Duurstede

“Met dank aan het Energieloket heb ik nu eindelijk ventilatieroosters die werken.

Mijn klacht werd serieus genomen en hebben mij persoonlijk van alle stappen (met Woonin) op de hoogte gehouden. Ik voelde mij eindelijk gehoord! 

Ik ontving ook nog wat spaarlampen en zuinige douchekop. 

Het persoonlijke contact maakte voor mij echt het verschil”

Lees hieronder een review van Robin en Evelien Slagter.

“Een gesprek bij het Energieloket in Wijk bij Duurstede is een absolute aanrader. Wij zijn momenteel bezig met verbouwingsplannen en het gesprek heeft ervoor gezorgd dat we toch wat wijzigingen in onze plannen hebben gemaakt. Zo hebben we meer inzicht gekregen in het verbruik van onze woning en welke specifieke veranderingen het verschil zullen gaan maken voor verduurzaming.

Het blijkt in ons geval dat we beter kunnen investeren in het plaatsen van nieuw glas dan in muurisolatie. Ook kregen we informatie over subsidies en andere handige tips en weetjes.
De energiecoaches zijn erg vriendelijk en toegankelijk. Wat wij heel fijn vonden was dat de coaches onafhankelijk het gesprek in gingen, de tijd voor je nemen en vanuit eigen enthousiasme graag met je mee willen denken.”

Een Review van Koen Lichtenberg en Loes Vermaeten.

We hebben ons gesprek met de energiecoach als erg positief ervaren. We voelden geen afstand, zoals bij ander maatschappijen, maar meer een prettige samenwerking (immers een coöperatie). We zijn dan ook lid van de Eigenwijkse Energie Coöperatie geworden en ontvangen inmiddels duurzame energie via OM. Daarmee hebben we ook een aandeel in onze eigen energiemaatschappij. Best stoer, toch?

We hebben met name goede tips gekregen over isoleren en al dan niet plaatsen van zonnepanelen en zijn bewuster gemaakt van het gebruik van energie in ons huis. We zullen in de toekomst zeker meer energie gaan besparen en daarmee is onze woning duurzamer geworden.

Al met al voelt het goed om een anonieme energiereus als Eneco achter ons te laten en bewust kleinschaliger (en zelfs goedkoper) de energie-uitdaging aan te gaan.

Nieuwtjes

Gratis energiehulp voor mensen met een laag inkomen

De energieprijzen zijn flink gestegen. Veel inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede hebben daar last van. Gemeente Wijk bij Duurstede, Stichting Binding, het Energieloket en woningcorporaties Woonin en Heuvelrug Wonen slaan daarom de handen ineen. Samen helpen ze inwoners met een laag inkomen om energie te besparen. Tot eind september ontvangen zo’n 700 huishoudens een uitnodigingsbrief voor gratis Energiehulp. 

Om deze inwoners te helpen, is Energiehulp in het leven geroepen. Energiecoaches en -klussers helpen inwoners gratis met het verlagen van hun energieverbruik. Dit doen ze door energiebesparende klussen aan huis. Ook krijgen inwoners tips hoe zij eenvoudig kunnen besparen op hun energierekening.

Start in Cothen en Langbroek Sommige inwoners kregen vorig jaar of dit jaar energietoeslag van het Rijk. Zij ontvangen vanaf eind mei de uitnodigingsbrief voor gratis Energiehulp. Inwoners die geen energietoeslag hebben ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben, komen ook in aanmerking voor Energiehulp. De gemeente Wijk bij Duurstede heeft geen contactgegevens van deze groep. Inwoners in deze doelgroep zijn dan ook van harte welkom om zichzelf aan te melden. Dit kan via de link onderaan dit bericht. Op de website van de Regionale Sociale Dienst (RSD) staat wat onder een laag inkomen valt: https://www.rsdkrh.nl/wat-is-een-laag-inkomen.

Energiehulp: zo werkt het Uw woning energiezuiniger maken, wooncomfort verhogen én snel geld besparen op de energierekening. Energiehulp maakt dit mogelijk in een paar eenvoudige stappen. Na ontvangst van de uitnodigingsbrief kunnen bewoners zich online of telefonisch aanmelden voor Energiehulp. Energiehulp neemt dan contact op om een afspraak te maken. Tijdens een bezoek aan huis kijkt de energiecoach samen met de bewoner wat nodig en mogelijk is. Energiehulp maakt een nieuwe afspraak voor het uitvoeren van energiebesparende klussen. De vrijwillige energieklussers installeren eenvoudige energiebesparende producten. Deze verlagen direct het verbruik in huis, zoals ledlampen, tochtstrippen en radiatorfolie.

Over Energiehulp Energiehulp is een initiatief van de gemeente Wijk bij Duurstede, Stichting Binding, het Energieloket en woningcorporaties Woonin en Heuvelrug Wonen. De Rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld aan de gemeente. Hiermee helpt ze huishoudens met een laag inkomen bij het verlagen van hun energierekening. Energiehulp biedt inwoners inzicht in wat zij zelf kunnen doen om grip te krijgen op de stijgende energierekening. Ook regelt Energiehulp dat de woning gratis energiezuiniger wordt gemaakt.

Meer informatie of Energiehulp aanvragen?

  • Heb je een brief gehad van het Energieloket vul dan op aanvraag-energiegesprek jouw gegevens in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt op maandag of woensdag ook bellen met Martine Snapper-Schielein via telefoonnummer: 06-19 32 74 25.
  • Heb je een brief van de gemeente gekregen, kijk dan voor meer informatie op www.stichting-binding.nl/energiehulp.