EWEC Zonneparken BV

Stroom opwekken – bewoners doen mee – opbrengsten voor eigen gemeenschap!

In de gemeente Wijk bij Duurstede zijn tot nu toe vier zonneparken ontwikkeld op door de gemeente aangewezen locaties, zo’n 60 Ha. Veel daarvan vind je langs het A’dam-Rijnkanaal. Die zonneparken gaan jaarlijks gemiddeld 51 Megawatt leveren, genoeg voor  het stroomverbruik van alle huishoudens in de gemeente Wijk bij Duurstede en een deel van het industriële verbruik, inclusief een deel gemeentelijke infrastructuur. Dat vinden wij een goed begin.

Twee parken zijn tot stand gekomen met financiële inbreng van EWEC en met gedeeltelijk eigendom van zonnepark Wijkerbroek:

  • Zonnepark Cothen
  • Zonnepark Wijkerbroek

Deze zonneparken zijn gerealiseerd in nauwe samenwerking met ontwikkelaar Sunvest. Met geld van onze eigen bewoners. Grote én kleine investeringen van mensen uit Wijk bij Duurstede en omgeving hebben geholpen dit tot stand te brengen.

Natuur doet ook mee

Bij de zonneparken Cothen en Wijkerbroek is goed nagedacht over inpassing in het landschap. Wat doen we met flora en fauna? Kunnen we de biodiversiteit stimuleren? Laten we er schapen grazen?
Straks, als alles eromheen uit begint te groeien, zie je nog nauwelijks iets van zonnepanelen. EWEC zal in samenwerking met de ontwikkelaars ook bij de parken straks uitgebreid informatie geven over deze aspecten.

Opbrengsten in een fonds

Ondanks de wispelturige energiemarkt leveren de zonneparken Cothen en Wijkerbroek een aardig rendement. Een deel daarvan gaat in het Wijks Omgevingsfonds. Dat is samen met Stichting Binding en de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede opgericht. We steunen hiermee duurzame initiatieven in de gemeente.

Doe mee. Help mee. Investeer mee.

Als lid van de EigenWijkse Energie Coöperatie heb je letterlijk recht van spreken. Jouw stem telt!
Hoe meer leden, hoe groter onze slagkracht en hoe meer investeerders en andere partijen ons als partner zien om mee samen te werken. Daarmee willen we rekening houden met de wensen van de inwoners uit Wijk, Cothen en Langbroek.

Als lid kun je mee-investeren in duurzame projecten die ook nog eens leuk rendement opleveren van je geïnvesteerde spaargeld.

EWEC Zonneparken B.V. is een dochtermaatschappij van de EigenWijkse Energie Coöperatie U.A.

EWEC Zonneparken B.V.
Steenstraat 2
3961 VP Wijk bij Duurstede

T. 0343 – 44 77 12
E: zonneparken@ewec.nl
Btw-nummer: NL8623 16522 B01
KvK-nummer: 82046123