Revius

De EigenWijkse Energie Coöperatie heeft in de zomer van 2013 het initiatief genomen om de mogelijkheden van zonne-energie op het Revius te onderzoeken. Begin 2014 bleek uit een haalbaarheidsonderzoek dat door ons was uitgezet dat er een kansrijk project mogelijk was. Samen met Greenspread en de CVO groep is het plan verder uitgewerkt. Op de schuine daken van het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede zijn in mei 2015 in totaal 165 zonnepanelen door ’t Wijkse bedrijf Volt4u geplaatst. De investering is deels door crowdfunding bijeen gebracht: binnen vier dagen is voor € 30.000 ingelegd! Daarbij wordt een rendement van 4% per jaar gegarandeerd. Meedoen was al mogelijk vanaf € 50,– Op deze site is te volgen hoeveel stroom geproduceerd wordt.

Het vermogen bedraagt 43 kiloWattpiek. De installatie wordt 15 jaar lang door Greenspread geëxploiteerd. Daarna gaat het eigendom over naar de CVO groep. Alle stroom, zo’n 38.500 kiloWatturen per jaar, wordt door de school zelf gebruikt. Er kon in de panelen geïnvesteerd worden via crowdfunding. Zie hier voor historische informatie.

Vind je het ook belangrijk dat de EigenWIjkse Energie Coöperatie zich kan blijven inspannen voor mooie duurzame energieprojecten als deze? Meld je dan hier aan om lid te worden. Met zijn allen zorgen we zelf voor duurzame energie in onze omgeving!