Zonnepark Mariënhoeve 2

Ons project, Mariënhoeve 2, is een SDE-project waar iedereen heeft kunnen investeren. Het verwachte rendement is 4%. Het gaat om 1350 panelen op de MFA hal. Het project is opgeleverd en feestelijk in gebruik genomen op 22 juni 2019.
Op geheel Sportpark Mariënhoeve zijn in totaal 1830 zonnepanelen geplaatst. Het eerste dak: Mariënhoeve 1 op de Judohal met 480 panelen, is al in juni 2018 opgeleverd. Dat is een postcoderoosproject waarbij de deelnemers over de door hun panelen opgewekte stroom geen energiebelasting hoeven te betalen.

Projectbeschrijving

We hebben in 2018 met Stichting Wijksport overeenstemming bereikt over de invulling van Mariënhoeve 2 (1350 zonnepanelen) van Zonnepark Mariënhoeve. Het betreft een project met SDE+ subsidie. Alle opgewekte zonnestroom wordt teruggeleverd aan het net, net als bij ons eerdere project ‘de Stroomfabriek’. De EigenWijkse heeft weer een afnamecontract afgesloten met om | nieuwe energie. En via de EigenWijkse (EWEC) wordt het dan doorgeleverd aan onze klanten. Stichting Wijksport stelt de daken van de MFA hal ter beschikking en ontvangt hiervoor een dakvergoeding.

Mariënhoeve 2 heeft een vermogen van 400 kWp en levert per jaar circa 310.000 kWh op. Dat is genoeg voor bijna 100 huishoudens. De panelen worden in een zogenaamde oost-west opstelling gelegd. Het verwachte projectrendement (IRR) is 4%. In totaal hebben eind 2018 / begin 2019 23 leden ruim € 100.000 ingelegd. Daarna heeft Volt4U de panelen en de omvormers geplaatst (DC gedeelte) en Electroservice Claus van der Velden de aansluiting aan het net (AC gedeelte) verzorgd. Het dak levert stroom sinds begin juni 2019.
Mariënhoeve 2 is, net als Mariënhoeve 1, ondergebracht in de EigenWijkse Zon Coöperatie U.A. Voor de statuten van deze coöperatie klik je hier.

Status van dit project

De start van de bouw was op 6 mei 2019 en de panelen lagen eind mei op het dak. Op 22 juni 2019 is de oplevering gevierd met alle betrokkenen. Klik hier voor een video van de installatie.
Voor het project is een lening van € 50.000 aangevraagd en gekregen bij het Energiefonds Utrecht en we lenen nog eens bijna € 200.000 bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Voor dat laatste is een garantstelling door de gemeente Wijk bij Duurstede afgegeven. 

Het Informatie Memorandum met alle project informatie vind je HIER.
Volgens nieuwe regelgeving van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) zijn wij verplicht te wijzen op de risico’s van beleggen buiten AFM toezicht middels bijgaand informatiedocument. Het document bevat geen nieuwe informatie ten opzichte van het bovenvermelde Informatiememorandum.

Blijf op de hoogte van de vorderingen via de algemene EWEC-Nieuwsbrief, via Facebook en deze website!