Regionaal Energie Centrum Zeist is geopend!

Energiecentrum in Zeist geopend voor bewoners in de regio

Inwoners van de gemeenten Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist kunnen rekenen op verbeterde hulp bij het verduurzamen van hun woning. Vandaag opende het nieuwe Energiecentrum aan de Slotlaan 279 in Zeist haar deuren. Grijs naar Groen is een van de deelnemers van het Energiecentrum.

Grijs naar Groen zat eerst in Houten. Op de nieuwe plek in het centrum van Zeist verwacht de organisatie een betere zichtbaarheid en meer aanloop van winkelend publiek. Initiatiefnemer Kees Bakels: “De Slotlaan in Zeist is vanuit de vijf gemeenten goed bereikbaar. En een bezoek is goed te combineren met andere winkelbezoeken.” Behalve voor informatie en onafhankelijk advies kunnen inwoners terecht voor een demonstratie van verschillende oplossingen. Denk aan isolatiemateriaal, ventilatiesystemen en warmtepompen.

Gratis advies
Grijs naar Groen voert in het Energiecentrum gratis en onafhankelijk technische adviesgesprekken met inwoners. Bijvoorbeeld over het energiezuinig maken van hun woning, het zelf opwekken van energie en het afscheid nemen van aardgas. Hiervoor krijgt Grijs naar Groen subsidie van de vijf gemeenten.

Het Energiecentrum is een aanvulling op de diensten van bestaande energie-initiatieven en (digitale) energieloketten. Zo kan Het Energieloket in Wijk bij Duurstede doorverwijzen naar het Energiecentrum. Bijvoorbeeld voor het zien, én horen van verschillende energietechnieken, zoals warmtepompen. Voor huurders is de hoek ‘Omlaag die Meter’ ingericht. Hier vinden zij kleine maatregelen en tips over nieuwe gewoontes.

Stichting Energie Zeist
Vanaf 26 maart 2024 zitten ook Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf in het Energiecentrum. Mijn Groene Huis van Stichting Energie Zeist vertelt inwoners van de gemeente Zeist over energiezuinig wonen en duurzaam opwekken. Dit informatiepunt wordt gesubsidieerd door de gemeente Zeist.  Mijn Groene Bedrijf richt zich op ondersteuning aan ondernemers. Op de nieuwe plek krijgt Mijn Groene Huis betere mogelijkheden voor het ontvangen en rondleiden van bewoners.

Openingstijden
Mijn Groene Huis is van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur op het Energiecentrum en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Grijs naar Groen is op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig. Meer informatie op de websites van Grijs naar Groen en Mijn Groene Huis.