Zonnepark Wijkerbroek (Sunvest)

Zonnepark Wijkerbroek is in goede samenwerking met Sunvest gerealiseerd in het buitengebied van Wijk bij Duurstede, langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Met een geïnstalleerd vermogen van ca 18,1 MWp levert het genoeg voor het stroomverbruik van zo’n 7.000 huishoudens. Dat is ongeveer 70% van het aantal huishoudens in de gemeente Wijk bij Duurstede, een flinke stap op weg naar eigen duurzame stroomvoorziening.

Natuur en biodiversiteit

Het duurt even voordat je het werkelijk gaat zien, want struweelhagen, knotwilgen, een hakhoutbos, fruitbomen van oude rassen en een wintervoedselveld? Dat moet even groeien rond en in het zonnepark. Ook zijn er ecologische oevers en rietoevers. Zo houden we rekening met natuur en biodiversiteit, en oogt het zonnepark minder storend in het landschap. Dat kun je zelf komen beleven; er is een afstappunt voor fietsers, een struinpad en er zijn picknickbanken

Omgevingsfonds

Een deel van de opbrengst van het zonnepark gaat naar het Wijks Omgevingsfonds. Hiermee subsidieert het fonds allerlei initiatieven die goed zijn voor duurzaamheid, energiebesparing, duurzame energie, leefbaarheid en sociale samenhang in onze gemeente. Zo profiteert iedereen een beetje mee van het zonnepark.

Rails voor panelen

  EWEC Zonneparken B.V. is een dochtermaatschappij van de EigenWijkse Energie Coöperatie U.A.

  EWEC Zonneparken B.V.
  Steenstraat 2
  3961 VP Wijk bij Duurstede

  T. 0343 – 44 77 12
  E: zonneparken@ewec.nl
  Btw-nummer: NL8623 16522 B01
  KvK-nummer: 82046123