Zonnedak Mariënhoeve 1

Na een lange voorbereiding is Zonnedak Mariënhoeve 1 in juni 2018 opgeleverd. Op de judohal zijn in totaal 480 panelen geplaatst. In de zomer 2016 was de haalbaarheidsstudie gereed waarna in het najaar 2016 de intentieovereenkomst met gemeente en stichting Wijksport is getekend. Voor Mariënhoeve 1 is gekozen voor de zogenaamde “Regeling Verlaagd Tarief” (Postcoderoosregeling): leden die in het postcodegebied wonen waar de installatie staat èn de mensen in de aangrenzende postcodegebieden investeren gezamenlijk in een zonnestroominstallatie en hoeven dan over de stroom die door “hun” panelen is opgewekt geen energiebelasting te betalen. Dat scheelt meer dan een slok op een borrel want die belasting is momenteel ongeveer 13 cent per kWh. Die postcoderoos betekent in ons geval dat iedereen in de gemeente (en omstreken) mee mag investeren.

We hebben voor Mariënhoeve 1 een aparte coöperatie opgericht: EigenWijkse Zon Coöperatie U.A. De installatie heeft een vermogen van 130 kWp en levert per jaar circa 120.000 kWh op. Het verwachte projectrendement (IRR) is 4%. 

Meer informatie over Zonnepark Mariënhoeve 1 vind je in het Informatie Memorandum. Ook hebben we antwoord proberen te geven op de meest gestelde vragen.