Volksbelang wordt klant

avz-151221-6639-edw1573cdd.jpg24-12-2015 23:05 24-12-2015 23:05

Afgelopen maandag 21 december 2015 is ook Volksbelang klant geworden bij de EigenWijkse Energie Coöperatie. Wij gaan de energielevering verzorgen voor alle collectieve aansluitingen. Daar zijn we heel blij mee.

Woningstichting Volksbelang en de EigenWijkse Energie Coöperatie gaan samenwerken. Afgelopen maandag tekenden de beide lokale partijen de contracten voor de afname van groene stroom en groen gas voor alle collectieve aansluitingen van Volksbelang in Wijk bij Duurstede. Het gaat vooralsnog om 350.000 kWh stroom en 500.000 m3 gas per jaar.
In een persbijeenkomst werden vragen beantwoord. Woordvoerder duurzaamheid van Volksbelang, Sander Bos: “Volksbelang staat midden in de Wijkse samenleving en wil vanuit haar positie graag een voortrekkersrol spelen op het gebied van verduurzaming in Wijk bij Duurstede”.

Naast het feit dat de EigenWijkse energie groener is en deels lokaal geproduceerd wordt speelt ook mee dat er voortaan maar met één contactpersoon gesproken hoeft te worden en dat het bovendien nog goedkoper is ook. Het kantoor van Volksbelang krijgt ook EigenWijkse energie. Hoewel de huidige overeenkomst voor één jaar geldt is het uitdrukkelijk de bedoeling om daarna met elkaar door te gaan.
“We willen met hart en ziel hier een langdurige relatie van maken met nog meer projecten”, aldus Batian Nieuwerth, directeur van Volksbelang. Per 1 januari 2017 komen er nog drie grote contracten bij, die nu niet zonder forse boete bij Eneco beëindigd konden worden.
Henk Muis, voorzitter van de EigenWijkse Energie Coöperatie: “Wij zijn blij en trots dat Volksbelang met ons deze eerste stap in de richting van een klimaatneutraal Wijk bij Duurstede wil nemen. Wij hopen dat binnenkort ook de huurders binnen onze gemeente volop van zonne-energie kunnen profiteren”.
Volksbelang verhuurt 2000 woningen in Wijk bij Duurstede en Langbroek. Duurzaamheid is, naast betaalbaarheid en leefbaarheid, een belangrijk thema voor de corporatie. Daarbij wordt gekeken naar het belang van de huidige én toekomstige huurders.

« Terug