We hebben een prijs!

15329410806_def39e2fbd_o.jpg03-10-2014 00:58 03-10-2014 00:58

Utrecht, 25 september 2014 – Het vinden van financiering is één van de grootste obstakels waar lokale duurzame energie-initiatieven tegenaan lopen. Daarom organiseerde HIER opgewekt op donderdag 25 september de Energy Pit, een zogenaamde ‘Dragons Den’ voor energie-initiatieven. Drie initiatieven presenteerden hun businessplan voor een expertpanel, waaronder de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC). De drie initiatieven ontvingen uit handen van Bart de Voogd, directeur van de HIER Klimaatcampagne, een Kennischeque van €1.000. Deze cheque kunnen zij besteden aan een advies of consult naar keuze. 

De afgelopen weken bestudeerde het expertpanel, bestaande uit ASN Bank, Rabobank, Meewind, Green Spread, Rebel Group, Reggestroom en e-Decentraal, de ingezonden businessplannen om er uiteindelijk drie te kiezen die tijdens de HIER opgewekt Energy Pit gepresenteerd werden:

  • WatTpiekTAssen
  • Waterkrachtcentrale Maastricht
  • EigenWijkse Energie Coöperatie

EWEC gebruikt kennischeque voor project Stroomfabriek
De EigenWijkse Energie Coöperatie heeft een goed businessplan voor het project “van Steenoven naar Stroomfabriek”. “Wij werken heel goed samen met het Utrechts Landschap en krijgen al veel hulp van de  Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en Arcadis Met deze cheque kunnen we nu ook financiële expertise inschakelen”, zegt voorzitter Henk Muis van de EWEC. ”Hiermee zal het project om 500 zonnepanelen te plaatsen op de oude steenfabriek straks staan als een huis/fabriek!”

Binnenkort Kick-Off voor Wijk bij Duurstede
Het project “van Steenoven naar Stroomfabriek” zal binnenkort gepresenteerd worden aan de inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. “Heel Wijk zal daarvoor uitgenodigd worden”, zegt Rob Willems, bestuurslid van EWEC. Henriëtte Sanders vult aan, “als u mee wil doen om dit mooie project mede te realiseren, neem dan contact op via info@eigenwijkseenergiecooperatie.nl of bekijk de speciale website www.stroomfabriek.nu”.

HIER opgewekt wordt mede mogelijk gemaakt door de VNG, Alliander, Fudura (onderdeel van Enexis) en Stedin. Kijk voor meer informatie op www.hieropgewekt.nl.

« Terug