Van Steenoven naar Stroomfabriek in Energy Pit

130412_084_hier_opgewekt_lr1.jpg02-09-2014 01:03 02-09-2014 01:03

Het plan van de EigenWijkse Energie Coöperatie om 500 zonnepanelen op het zuidelijke dak van de voormalige steenfabriek Bosscherwaarden te leggen is als een van de weinige plannen uitgekozen om zich te presenteren in de Energy Pit. Bij deze gelegenheid worden de plannen gepresenteerd aan een deskundige jury en aan het publiek. Wij zijn als coöperatie zeer vereerd met de uitnodiging om ons project uit de doeken te doen. Niet alleen kunnen op die manier anderen profiteren van wat wij tot nu toe bereikt hebben maar vooral kunnen we ons plan “van Steenoven naar Stroomfabriek” nog beter onderbouwen. Zodat er volgend jaar een project gerealiseerd wordt dat staat als een huis! Toeschouwers zijn van harte welkom!

Drie businessplannen onder de loep
Het vinden van (aanloop)financiering is één van de knelpunten waar veel initiatieven tegenaan lopen. Voor initiatieven die dit herkennen, organiseert HIER opgewekt de Energy Pit, ofwel een Dragons Den voor lokale energie initiatieven. In de Energy Pit legt het expertpanel een selectie van drie ingezonden businessplannen onder de loep en worden de plannen samen met de initiatieven naar een hoger plan geholpen. Wat schort er aan de voorstellen van initiatiefnemers en wat moeten zij doen om voor financiering in aanmerking te komen?

De drie businessplannen 
Inmiddels heeft het Expertpanel drie businessplannen uitgekozen. Dit zijn:

  • De Eigenwijkse Energie Cooperatie met een projectplan voor Zonnefabriek Bosscherwaarden, de realisatie van een zonnepark op een voormalige steenfabriek. Financiering door omwonenden.
  • Waterkracht Maastricht Bosscherveld met een plan voor een waterkrachtcentrale in de Maas.
  • WaTpiekTAssen met een plan om twee concrete producten aan te bieden van de zonnestroom uit de buurtzonnecentrale; zonnestroomdelen voor buurtbewoners en schoneluchtdelen voor bedrijven en instellingen.

Energy Pit bijwonen
De Energy Pit is voor alle lokale duurzame energie initiatieven een bijzondere leerervaring. Kom als toeschouwer naar de Energy Pit, denk mee en leer van wat er gewisseld wordt tussen de experts en de geselecteerde initiatieven. Deelname aan de HIER opgewekt Energy Pit is gratis. Zonder publiek geen pit! Dus meld je hieronder aan.

Het expertpanel
Alle ingezonden businessplannen zijn beoordeeld door het expertpanel. Dit panel zal tijdens de Energy Pit de initiatieven beoordelen. Het panel bestaat uit : Dorine Putman-Devilee (ASN Bank), Henk Doorenspleet (Rabobank), Siward Zomer (e-Decentraal), Jan Willem Zwang (Green Spread), Willem Smelik (Meewind), Caroline van Tilborg (Rebel Group), Wim Diepenveen (Reggestroom) en Coenraad de Vries (Start Green).

Datum: 25 september 2014
Tijd: 13.30 – 17.00 uur (na 17.00 uur een netwerkborrel)
Plaats: Media Plaza, Utrecht
Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op via info@hieropgewekt.nl of 030 711 64 00
image003

« Terug