EigenWijkse energie weer de groenste van Nederland

EWECviertnummer1positieStroomranking2020.landscape.jpg23-11-2020 12:56 23-11-2020 12:56

Voor het 6de jaar op rij is EigenWijkse Energie, samen met 49 andere lokale energiecoöperaties die deel uitmaken van om | nieuwe energie, uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland.

De Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu brengen jaarlijks de Stroomranking 2020 uit.  EigenWijkse Energie scoort met het collectief opnieuw het rapportcijfer 10 op de onderdelen investeringen, inkoop en levering. Daarmee bewijzen inwoners dat zij zelf de motor zijn van de energietransitie.

 “Het is geweldig dat we met onze eigen bronnen, eigen mensen en eigen geld de groenste stroom van Nederland bieden. En dan ook nog tegen een concurrerend tarief”, zegt Henk Muis, bestuursvoorzitter van de EigenWijkse.  “Hier geen dure auto’s voor de deur, want de winst investeren we weer in onze eigen gemeenschap. Zo maken we Wijk bij Duurstede en omstreken stukje bij beetje steeds duurzamer”.

 Zo heeft de EigenWijkse Energie Coöperatie de afgelopen jaren zonnepanelen op daken van een steenfabriek gelegd. Dat is gelukt met investeringen van leden, SDE+ subsidie en leningen bij onder meer het Energiefonds Utrecht.

« Terug