Samenwerking Zonnepark Wijkerbroek getekend

Ondertekening-Sunvest-EWEC-18-06-21.png18-06-2021 15:14 18-06-2021 15:14

De EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) en ontwikkelaar Sunvest ondertekenden in de EnergieWinkel de samenwerkingsovereenkomst voor Zonnepark Wijkerbroek.
Eerder werkten de partners al samen bij de ontwikkeling en financiering van Zonnepark Cothen, waarvan in augustus de aanleg start. Van Zonnepark Wijkerbroek wordt EWEC, en daarmee ook alle lokale investeerders, voor 25% mede-eigenaar.

In Zonnepark Cothen konden inwoners investeren via een achtergestelde lening. Van Zonnepark Wijkerbroek wordt EWEC, en daarmee ook alle lokale investeerders, mede-eigenaar omdat zij 25% van de aandelen in de projectvennootschap verwerven.

Het park wordt 14 hectare groot en zal een vermogen van 20 Megawatt leveren, goed voor ruim 6.000 huishoudens. De start van de bouw staat gepland voor medio 2022.

Op de foto: van links naar rechts Lianne van Aagten (Sunvest), Thomas Dietz (Sunvest) Gerrit Taute (EWEC)  en Henk Muis (EWEC) bevestigen hun tweede gezamenlijke zonproject in de EnergieWinkel van Wijk bij Duurstede. Foto: EWEC.NL

« Terug